Bosch vaatwasser deur sluit niet goed

Bosch vaatwasser deur sluit niet goed

Bosch vaatwasser deur sluit niet goed is een veelgehoorde klacht in de praktijk.Bosch vaatwasser deur sluit niet goed

Onze vaatwasser gaat niet meer dicht. Normaal als hij z’n programma heeft afgewerkt, gaat de deur vanzelf open, maar nu niet meer. We hebben de deur zelf opengedaan, maar nu krijgen we hem niet meer dicht.

Deur van onze vaatwasser sluit niet meer, dus hij start geen wasprogramma.

De deur lijkt ook niet goed te sluiten – probleem met lade die eronder zit ?
Het is een Bosch vaatwasser in een vrijstaande roestvrijstalen Solitaire buitenkant.

Ik heb een vaatwasser waarvan de deur scheef hangt.

Bosch vaatwasser deur sluit niet goed

Ook wanneer de deur van uw Bosch vaatwasser niet meer (goed) sluit, kan de wasmachine monteur u snel en vakkundig helpen.

Als het om vaatwassers gaat, zijn er maar één of twee knoppen nodig om hem te starten. De machine start echter niet als de deur niet goed is gesloten. Als huiseigenaar kunt u op een dag ontdekken dat de deur van uw vaatwasser niet sluit, of erger nog, dat hij ondanks uw inspanningen niet dicht blijft.

De deur van een vaatwasser sluit niet goed als de plastic bak niet goed is uitgelijnd of niet correct is geïnstalleerd, of als de deurvergrendeling niet goed werkt. U krijgt hetzelfde probleem als de bovenste of onderste rekken aan de binnenkant niet correct zijn geplaatst of als de deurspits niet goed is uitgelijnd.

Gelukkig zijn de mogelijke redenen achter een vaatwasser deur die niet sluit vrij eenvoudig. Als gevolg hiervan is het oplossen van de oorzaak ook vaak net zo eenvoudig. In dit artikel gaan we die veelvoorkomende redenen en hun oplossingen ook onderzoeken.

Vaatwasser niet correct geïnstalleerd of verkeerd uitgelijnd

Wat het is: Om een ​​vaatwasser correct te laten functioneren, moet de machine correct zijn geïnstalleerd. Dat betekent dat het op een vlakke ondergrond moet staan ​​zonder naar voren, achteren of zijkanten te kantelen.

Hoewel dat geldt voor alle vaatwassers in het algemeen, zult u merken dat vaatwassers met plastic bakken (in plaats van roestvrijstalen) gevoeliger zijn voor een verkeerde installatie.

Waarom het niet werkt: Wanneer een vaatwasser niet correct is geïnstalleerd, is de kans groot dat u er problemen mee krijgt.

Twee veelvoorkomende problemen met een slecht uitgelijnde vaatwasser zijn problemen met de waterstroom en, zoals je misschien al geraden had, problemen met het correct sluiten van de deur.

Daarnaast kan een correct geïnstalleerde vaatwasser ook na jaren van gebruik in de problemen komen.

Gedurende een langere periode kan de deur van de vaatwasser geleidelijk verschuiven en niet goed sluiten.

Dat gebeurt meestal vanwege de manier waarop de plastic kuip uitzet en samentrekt door blootstelling aan het hete water binnenin bij het afwassen.