Koelkastonderhoud bespaart ongemak

Koelkastonderhoud bespaart ongemak

Koelkastonderhoud bespaart ongemak, dat is iets  wat zeker is.
Koelkasten zijn essentiële huishoudelijke apparaten voor dagelijks gebruik die zelden hoog op uw ’to-do’-lijst van onderhoud staan. Koelkastreparatie kan echter duur zijn, vaak vanwege kostbare vervangende onderdelen. Het goede nieuws is dat een beetje koelkastonderhoud u later een hoop ongemak bespaart.koelkastonderhoud

Hier zijn vijf tips om voor uw koelkast te zorgen:

  1. Reinig de spoelen – De condensorbatterijen behoren tot de meest ontoegankelijke en vergeten delen van een koelkast. Vaak bevinden ze zich onder het chassis of achter het koetswerk van de koelkast, worden ze tegen de muur gedrukt en worden ze bedekt met stof en roet. Zodra ze de warmte niet vrij kunnen verdrijven, lijdt de efficiëntie van koelkasten. U hoeft het echter niet altijd schoon te maken. Trek de koelkast om de 6 maanden uit de hoek of maak gewoon de grille aan de onderkant los en veeg ze weg voordat u de hardnekkige uiteinden stofzuigt. Als u ze aan het schoonmaken bent terwijl ze nog op het rooster aan de achterkant zijn bevestigd, zorg er dan voor dat de koelkast niet is aangesloten.
  2. Houd de temperatuur in een optimaal bereik – ondanks de instructies in het handboek, houden gebruikers vaak de koelkast niet binnen het juiste temperatuurbereik. Ideaal bereik is van 3 ° C tot 5 ° C (37 F tot 40 F) voor de koelsectie en 0 ° C voor de vriezereenheid.
  3. Houd het goed gevuld – Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar een goed gevulde koelkast heeft veel minder vaak een koelkastreparatie nodig dan een lege. Warme lucht die binnenstroomt terwijl u de deur opent, werkt in tegen de koeling in de koelkast. Wanneer uw koelkast vol is met koele voedsel- of drankcontainers, hebben ze de neiging de warmte te absorberen, waardoor de koelkast minder overbelast hoeft te worden.
  4. Controleer of de deur van de koelkast goed is afgedicht – Zoals onze reparateurs adviseren door de koelkast, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de deurafdichtingen van uw koelkast altijd in goede staat zijn. Dit voorkomt het binnendringen van koude lucht, wat verspillend energieverbruik van de koelkast vermindert. De dollar-rekening test is de meest aanbevolen standaardtest. Plak een 5 euro biljet aan de deur en sluit deze. Als u de rekening gemakkelijk kunt verwijderen, dan is de afsluiting te los.
  5. Maak de binnenkant schoon – Restanten van gemorste resten die we vergeten te reinigen, voedselkruimels, rijp of alleen vuil kunnen de algemene opslagruimte van de koelkast overnemen. Om cumulatieve schade aan de trays en mechanische verbindingen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat u de koelkast minstens één keer per jaar schoonmaakt. Als u uw apparaat slechts af en toe een grondige reiniging geeft, kan de koelkast niet worden gerepareerd! Van alle huishoudelijke apparaten zijn koelkasten het zwaarste gebruik in een huishouden. Met een beetje koelkastonderhoud, kunt u zowel kosten als tijd besparen bij het repareren van de koelkast.