Wasmachine water loopt niet weg

Wasmachine water loopt niet weg

Wasmachine water loopt niet weg: Hoe u water uit uw wasmachine haalt

Een wasmachine is een echt werkpaard en als hij er onverwacht mee stopt, kan hij je wasroutine in de war brengen. Om het nog erger te maken, stopt een wasmachine soms halverwege de cyclus met werken, waardoor u liters stilstaand water hebt om mee om te gaan. Dus, wat is de gemakkelijkste manier om water uit je wasmachine te krijgen zonder een koninklijke puinhoop te maken?

wasmachine water loopt niet weg

De waarheid is dat er een aantal verschillende manieren zijn om water uit de wastrommel te verwijderen als uw wasmachine niet leegloopt. Welke het beste voor u werkt, hangt af van het probleem en het type machine dat u heeft. Hier is een lijst met doe-het-zelfstrategieën die u kunt gebruiken om te proberen het water uit uw machine te verwijderen en klaar te maken voor elke reparatie die nodig is.

Wasmachine water loopt niet weg

Controleer het deksel

Zoals bij de meeste probleemoplossing, kan het lonen om met de eenvoudigst mogelijke oplossing te beginnen. Controleer eerst of het deksel van de wasmachine (of de deur voor machines met voorlader) volledig is gesloten, omdat dit soms kan voorkomen dat wasmachines een cyclus voltooien. Veel wasmachines hebben een dekselschakelaar die in de vergrendelde stand moet staan ​​om te kunnen werken. Als uw wasmachine een van deze heeft, zorg er dan voor dat het deksel goed op zijn plaats klikt, zodat het de schakelaar inschakelt. Als u niet zeker weet of het werkt, kunt u proberen de dekselschakelaar handmatig in te drukken en te luisteren naar dat verklikkergeluid. Als u het niet op zijn plaats hoort verschuiven, kan dit uw probleem zijn.

Probeer de Spin Cycle

Als het deksel niet het probleem is, kijk dan of je je machine handmatig naar de centrifuge kunt draaien en probeer het water op die manier af te voeren. Je kunt hier ook voor de oude “zet het uit en weer aan” techniek door het los te koppelen en weer aan te sluiten. Het kan zijn dat je machine gewoon een rare mechanische blip had waardoor het niet goed kon leeglopen en resetten het kan het probleem oplossen.

Tap de afvoerslang af

Als de centrifugetechniek niet werkt, kunt u in plaats daarvan proberen de afvoerslang af te tappen. Belangrijke opmerking: u moet ervoor zorgen dat u zowel de stroom als de watertoevoer uitschakelt voordat u dit probeert om elektrische schokken of overstromingen te voorkomen. Toch moet je rekening houden met waterlekkage, dus ga je gang en leg wat oude handdoeken neer om je vloer te beschermen.

Wasmachine water loopt niet weg: Voor machines met bovenlader

Je moet de wasmachine wegtrekken van de muur om bij de afvoerslang aan de achterkant te komen. De afvoerslang verbindt uw wasmachine met een afvoerleiding in de muur en is meestal grijs. Controleer voordat u het verwijdert of het niet geknikt of gedraaid is op een manier waardoor uw wasmachine mogelijk niet goed leegloopt.

Als dat niet het probleem lijkt te zijn, kunt u doorgaan en de afvoerslang loskoppelen van de muur, terwijl u deze rechtop houdt zodat het water niet wegloopt totdat u klaar bent om het water uit uw machine in een emmer te laten lopen of andere container.

Terwijl je de slang van de muur hebt losgekoppeld, ga je gang en controleer je of er vuil in de pijp zit. Als de afvoerslang van uw wasmachine verstopt is, kan dat de oorzaak zijn van uw afvoerprobleem.

Wasmachine water loopt niet weg

Voor machines met voorlader

U moet het toegangspaneel aan de onderkant van de wasmachine verwijderen om toegang te krijgen tot de afvoerleiding. Sommige wasmachines met voorlader worden geleverd met een enkele afvoerpijpfilter, maar sommige hebben zowel een afvoerpijpfilter als een afvoerslang. Voor machines met alleen een afvoerpompfilter, kunt u een ondiepe bak (zoals een plastic bak of een oude cakevorm) onder het filter plaatsen om het water op te vangen, door de knop langzaam te draaien zodat het water niet te snel wegloopt. Je kunt het water weggooien terwijl de bak vol raakt en herhalen totdat je al het water hebt afgetapt.

Als je zowel een afvoerpijpfilter als een pijp hebt, moet je de afvoerslang losmaken, de einddop verwijderen en het water op die manier uit de pijp laten lopen. Terwijl je hier bent, kun je doorgaan en het regenpijpfilter inspecteren op vuil en zo nodig schoon schrobben.

Handmatig aftappen

Als je de bovenstaande stappen probeert, maar het water wil nog steeds niet weglopen uit je afvoerleiding, heb je waarschijnlijk nog steeds een verstopping die je niet kunt vinden. In dit scenario moet u het water mogelijk handmatig verwijderen door het rechtstreeks uit de trommel te halen. Dit vereist een opvangbak en veel handdoeken om te helpen bij het onvermijdelijke morsen en om het laatste beetje water in de trommel op te zuigen. Het zijn niet de meest glamoreuze taken, maar je zult blij zijn om al dat stilstaande water uit je wasmachine te hebben zodat je het probleem verder kunt oplossen.

Door de afvoer

Een wasmachine die niet leegloopt is een echte domper, maar soms is het probleem niet zo ernstig als het lijkt. Dat gezegd hebbende, apparaten werken niet altijd mee, en als u problemen ondervindt met een van de bovenstaande benaderingen, moet u mogelijk een wasmachine reparatie professional inschakelen om de klus te klaren door een monteur voor wasmachine reparatie in Utrecht.