Witte aanslag vaatwasser

Witte aanslag vaatwasser

Witte aanslag vaatwasser: Uw vaatwasser heeft u al lang in de ban van zijn onberispelijke reinigingskwaliteit, wanneer u plotseling, na regelmatig gebruik, merkt dat de vaat een vreemde witte vlek, strepen, vlekken…witte aanslag vaatwasser

Misschien dezelfde plaquette die je op de wanden van de vaatwasser zelf vond. Wat is het? Een storing? Of heb je zelf iets fout gedaan? Nou, laten we het uitzoeken.

Witte aanslag vaatwasser: In de meeste gevallen kan de situatie door uw eigen inspanningen worden gecorrigeerd. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken.

  1. De waterhardheid is verkeerd ingesteld. De zouttoevoer is ingesteld op te zacht water.

Een vaatwasser heeft water nodig met een laag calcium- en magnesiumzoutgehalte (zogenaamd “zacht” water) om goed te kunnen wassen. Om dergelijk water te verkrijgen, gebruiken vaatwassers regenererend zout, dat in een speciaal wateronthardingsapparaat wordt gegoten. Het is belangrijk om de machine bij het eerste gebruik nauwkeurig te programmeren voor de hardheid van het water in uw waterleiding.

  1. Vaatwasser moet worden schoongemaakt

Bij langdurig gebruik:

– voedselresten verstoppen de voorfilters en fijne filters die de afvoerpomp beschermen tegen vervuiling;

– kalkaanslag hoopt zich op op de interne onderdelen van de vaatwasser.

Verstopte filters zorgen ervoor dat voedselresten zich op de bodem van de vaatwasser verzamelen in plaats van zich in de filters te nestelen. Kalkaanslag vernauwt de gaatjes in de sproeiarmen, waardoor de waterdruk afneemt en de dikte van de jets waarmee de vaat wordt gewassen afneemt. Dit alles vermindert de kwaliteit van de afwas.

  1. Problemen met wasmiddelen: verkeerde dosering, wasmiddel van slechte kwaliteit, fouten bij het vullen van de wasmiddelen

Een veel voorkomende oorzaak. Witte vlekken kunnen worden veroorzaakt door:

– Wasmiddel van slechte kwaliteit of te veel wasmiddel bij het vullen;

– Vaatwasmachinespoeling van slechte kwaliteit;

– ongeschikt of laagwaardig wasmiddel in de vorm van 3-in-1 tabletten;

– deksel van het glansmiddelreservoir niet goed gesloten – in dit geval stroomt het glansspoelmiddel eruit tijdens de wasfase;

– fouten bij het vullen van het glansspoelmiddel: de verkeerde plaats, bijvoorbeeld met afwasmiddel;

– het gebruik van tabletten voor het wassen van “3 in 1” op korte programma’s (ze hebben gewoon geen tijd om volledig op te lossen).

Witte aanslag vaatwasser

Witte aanslag vaatwasser: Als u na een andere wascyclus witte aanslag op uw vaat en/of in uw vaatwasser heeft gevonden en uw eigen pogingen om de situatie op te lossen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, neem dan contact op met witgoed reparatie Utrecht door 24/7 te bellen of vul het online aanvraagformulier op de website in. Voor uw gemak komt een gekwalificeerde vaatwasser reparatie monteur bij u thuis om een ​​diagnose te stellen en, indien nodig, het probleem op te lossen. En binnen een paar uur vergeet u alle witte aanslag op uw schone vaat!