Droger kapot Utrecht

Droger kapot Utrecht

Droger kapot Utrecht wordt heel veel gemeld. Een kapotte wasdroger komt heel vaak voor en is ons dagelijks werk  in Utrecht en omgeving.  Uw droger wordt door een erkende witgoedmonteur gemaakt. Wij  helpen u graag met het repareren van uw kapotte droger in Utrecht.droger kapot utrecht

Meestal is uw witgoed dezelfde dag weer werkend. Bel nu uw droger monteur in Utrecht. U kunt bij ons terecht voor alle witgoed merken.

‘Een paar harde klappen zouden het moeten oplossen’, was een gratis advies. ‘Heb je geprobeerd de stekker uit het stopcontact te halen en weer aan te sluiten?’ was een andere handig advies. Als we eerlijk zijn, geven we allemaal toe dat we deze oude trucs hebben geprobeerd als laatste redmiddel om iets te repareren. En af en toe lijken deze trucs zelfs te werken, althans tijdelijk, wat betekent dat we ze waarschijnlijk blijven proberen. Als uw droger echter geluid maakt, is de kans groot dat hij meer dan een paar stoten of een ‘reset’ nodig heeft. Hier zijn vier redenen waarom uw droger geluiden maakt.

Droger kapot Utrecht

Als u een dreunend geluid hoort bij het draaien van uw droger, kan de aandrijfriem de oorzaak zijn. De aandrijfriem wikkelt zich rond de droogtrommel, spanrol en de aandrijfmotor en is verantwoordelijk voor het draaien van de droogtrommel. Na verloop van tijd kan de aandrijfriem gerafeld, broos en onbuigzaam worden, wat een dreunend geluid veroorzaakt als de droogtrommel draait. Om te bepalen of de aandrijfriem de boosdoener is van het bonzende geluid, moet u de riem controleren op tekenen van slijtage en rafelen.

Droger kapot Utrecht: Piepend en bonzend geluid

Versleten trommelrollen geven vaak een bonkend geluid in combinatie met een piepend geluid. De meeste drogers hebben ten minste twee trommelsteunrollen aan de achterkant van de trommel, andere hebben vier rollen (twee aan de achterkant en twee aan de voorkant). U kunt eenvoudig controleren of uw trommelrollen versleten zijn door ze van de as te verwijderen. Zorg ervoor dat u de rollen zelf en de assen controleert op tekenen van slijtage.

Droger kapot Utrecht: Luid gebrul en gebonk

Wanneer uw blaaswiel los, geblokkeerd of versleten is, kan het resultaat een luid gebrul zijn in combinatie met een dreunend geluid. Het ventilatorwiel is verantwoordelijk voor het geleiden van lucht door uw droger, van de verwarmingskamer tot aan de uitlaatopening. Bij de meeste machines wordt het ventilatorwiel meestal aan de motoras bevestigd. Een voorwerp of pluisjes kunnen vast komen te zitten in het ventilatorwiel of het ventilatorwiel kan wiebelen op de motoras. Om het blaaswiel te controleren, moet u controleren op tekenen van slijtage aan de naaf van het wiel, op de kruising van de as.

Droger kapot Utrecht

Als uw droger een tikkend geluid maakt, is de kans groot dat u een nieuwe lager nodig heeft. Er zijn twee soorten lagers: een as die aan een hulsbus is bevestigd of een kogelgewricht aan de achterkant van de trommel. Om de trommellager te controleren, moet u de riem verwijderen en proberen de trommel met de hand te draaien. Als de trommel nog steeds een piepend of knarsend geluid maakt, moet de trommellager worden vervangen.

Als uw droger een van deze geluiden maakt, sla dan de harde klappen over en ontkoppel uw machine. Schakel in plaats daarvan de experts van witgoed reparatie Utrecht in voor een echt langdurige oplossing voor uw droger en al uw andere apparaten. Bel ons vandaag nog om een ​​serviceafspraak in te plannen voor uw wasdroger reparatie in Utrecht.